27. oktoober 2013

Spagetti Bolognese

 Vaja läheb: (4-le)
400g kodust hakkliha
2 sibulat
2-3 küüslaugu küünt
2-3 porgandit
2 dl punast veini
400 g kooritud tomateid omas mahlas
2 tl punet
soola
musta pipart
muskaatpähklit
suhkrut
300 g spagette
parmesani juustu
Pruunista paksupõhjalises kastrulis hakkliha, tõsta kaussi. Samas kastrulis hakklihast eemaldunud rasvas kuumuta mõni minut madalal kuumusel hakitud sibulat-küüslauku. Lisa kooritud ja viilutatud porgandid, kuumuta veel 10 minutit. Tõsta hakkliha tagasi kastrulisse, lisa vein ja puljong ning hauta umbes 15 minutit. Lõpuks lisa tomatikonserv ja maitsesta, lase kaane all nõrgal kuumusel veel 20 minutit haududa. Samal ajal keeda rohkes soolaga maitsestatud vees spagetid al dente. Serveerimisel riivi peale parmesani juustu.

Valmistamisaeg 1 tund

Kommentaare ei ole: